Zonnepanelen zonder BTW?

Zondag Solar helpt met uw BTW teruggave op zonnepanelen

Het is intussen algemeen bekend dat een particulier de BTW op zonnepanelen bij de belastingdienst terug kan vragen. Zondag wil haar klanten volledig informeren over deze mogelijkheid.

BTW & Zonnepanelen

In een arrest van 20 juni 2013 heeft het Europese Hof beslist dat er sprake is van een economische activiteit en dat heeft tot gevolg dat de particulier nu ondernemer is voor de BTW met alle bijbehorende rechten en plichten. Een particulier kwalificeert dus als ondernemer voor de BTW en hij kan in veel gevallen de BTW die op de kosten en de aanschaf van de installatie drukken in zijn geheel terugvorderen van de fiscus. Het arrest is uiteindelijk ook geaccepteerd door het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst. Daarover is een vraag en antwoordbesluit van het Ministerie verschenen.

Wat te doen?

Na de installatie van de zonnepanelen meld u zich aan bij de belastingdienst als startende ondernemer voor de BTW. Van de belastingdienst ontvangt u na de aanmelding meestal een papieren startersaangifte over het kwartaal waarvoor u zich heeft aangemeld. Op die aangifte vraagt u de BTW terug over de aanschaf en vindt er een forfaitaire bijtelling plaats wegens de teruglevering van stroom aan de energiemaatschappij. Als er nog meer kwartalen volgen op het kwartaal waarvoor u zich heeft aangemeld, dan moet u over die kwartalen digitaal aangifte doen. Daarvoor ontvangt u een gebruikersnaam en wachtwoord van de belastingdienst. In deze aangifte(n) hoeft u niets aan te geven, maar u bent wel wettelijk verplicht om die in te dienen. Om te voorkomen dat u elk kwartaal aangifte moet gaan doen en elk opvolgend jaar een bescheiden bedrag aan BTW moet gaan afdragen kunt u de belastingdienst verzoeken om ontheffing te verlenen. Deze ontheffing gaat niet eerder in dan met ingang van 1 januari volgende op het jaar waarin u zich heeft aangemeld. De ontheffing wordt verleend op basis van de zogenaamde kleine ondernemersregeling. Heeft u al een BTW-nummer op grond van andere activiteiten dan is het niet altijd mogelijk om ontheffing te krijgen. Raadpleegt u in dat geval een fiscalist.  

Om u volledig te ontzorgen kan het hele BTW traject via een partnerfiscalist van Zondag voor u worden geregeld. U heeft er dan nauwelijks meer omkijken naar en Zondag weet dat de fiscalist u begeleidt totdat het geld ook daadwerkelijk door de belastingdienst op uw rekening is gestort.
Zo ontvangt u snel en eenvoudig uw BTW op de zonnepanelen terug en het is een fijne gedachte dat u hierin professioneel zal worden begeleid.

Hoe kan Zondag Solar u helpen?

Wij willen onze klanten ontzorgen en alles zo makkelijk mogelijk voor u maken. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om onze fiscalist te machtigen om de gehele aanvraag, uitvoerende werkzaamheden en communicatie voor u te verzorgen. U meldt zich aan via een machtigingsformulier en dan volgen vanzelf de volgende stappen.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor u? Vraag direct vrijblijvend advies en ontvang een offerte op maat.

Neem direct contact met ons op

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die Zondag Solar u te bieden heeft? U kunt direct een catalogus en vrijblijvende offerte opvragen. Vul dan het formulier hiernaast in. Ook kunt u ons bellen via 085 - 77 33 165. Wij helpen u graag verder!

Gratis advies over zonnepanelen

Wij helpen u graag met het uitzoeken van een geschikt zonnesysteem.
Ook weten hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen?

Gratis vrijblijvende offerte

Ja, ik wil een gratis catalogus en offerte:

*verplichte velden

7 Zekerheden van
Zondag Solar

  • Adviesgarantie
  • Kwaliteitsgarantie
  • Financiering/Huurgarantie*
  • Terugkoopgarantie*
  • Verhuisgarantie
  • 25 jaar vermogensgarantie op de zonnepanelen
  • Servicegarantie

 

* Voor voorwaarden verwijzen wij naar de algemene voorwaarden

CONTACT

Zondag Solar BV
Lageweg 51-53
2222 AG Katwijk
Verkoop: +31(0)85 273 22 46
Service: +31(0)85 273 22 46
Email: info@zondag-solar.nl